.
zoek in alle vragen, artikels en nieuws over borstkanker:
 
.
.
. . .
.
.

Werken na borstamputatie en okselontruiming?

Auteur: Think-Pink/donderdag 21 februari 2013/Categorieën: vragen

Kan ik job als kassierster uitoefenen na borstamputatie en okselontruiming. Ik heb vooral last van oedeem. (leeftijd: 52)
Print

Aantal keer bekeken (2248)/Reacties (1)

Tags:

1 reacties op artikel "Werken na borstamputatie en okselontruiming?"

Dr. Filip Van Aelst

17/04/2013 8:52

Beste,

dit is een vraag die niet éénduidig te beantwoorden is: iedere persoon moet eigenlijk zelf ondervinden wat zij kan of niet. Sommige mensen kunnen onbeperkt werken, anderen niet. Eén gouden regel: wanneer U ondervindt dat een bepaalde activiteit zwelling van de arm uitlokt, dan mag U dit niet meer doen.

Maar ik heb zelfs 2 patiënten die zwaardere inspanningen moeten leveren en zelfs naar de fitness moeten gaan om geen gezwollen arm te krijgen.

Met vriendelijekgroeten,

Filip

.
.
.

Borstkanker

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 op 9 vrouwen krijgt in de loop van haar leven te maken met borstkanker. Vooral hormonale invloeden zijn van belang bij de eventuele ontwikkeling van borstkanker zoals het gebruik van de anticonceptiepil en het al dan niet geven van borstvoeding. Maar ook overgewicht en onvoldoende bewegen zijn belangrijke risicofactoren. Erfelijkheid speelt dan weer bij circa 5% van de vrouwen een rol. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen.

wie is Think-Pink?

Think-Pink is de nationale borstkankercampagne.

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing.

Via onze website, folders, persberichten, activiteiten, evenementen en doelgerichte acties gedurende het hele jaar, vraagt Think-Pink meer aandacht voor borstkanker in het algemeen en voor het belang van screeningsmammografie in het bijzonder.

Think-Pink steunen?

» In onze online shop kan u producten en leuke gadgets van onze bedrijvenpartners kopen. Een deel van deze opbrengst gaat steeds naar Think-Pink.

» Al eens aan gedacht om zelf eens een evenement te organiseren of om vrijwilliger te worden? enkele tips »

» U kan vzw Think-Pink en de strijd tegen borstkanker ook steunen door een bijdrage te storten op rekeningnummer 001-5758752-35 of maandelijks een kleine bijdrage leveren door middel van een bestendige opdracht. meer info »

» Schenkingen en legaten zijn uiteraard een grote hulp voor onze organisatie. Als u onze bewustmakingscampagne tegen borstkanker belangrijk vindt, kan u vzw Think-Pink in uw testament opnemen. Alle informatie vindt u op de website van testament »

nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte via onze Think-Pink nieuwsbrief. Schrijf u hieronder in:

.
.
.
. info@borstkanker.net  |  powered by duotix  |   |  Inloggen .
.