.
zoek in alle vragen, artikels en nieuws over borstkanker:
 
.
.
. . .
.
.

Alternatief voor Arimidex omwille van opvliegers?

vraagid:3229

Auteur: Think-Pink/donderdag 16 mei 2002/Categorieën: vragen

Na bestraling en chemo moet ik 5 jaar tamoxifen slikken. Nu, na 2 jaar,ben ik met Tamoxifen gestopt i.v.m. heftige opvliegers. Sinds 2 maanden gebruik ik Arimidex. Mijn opvliegers zijn nu nog heftiger, qua intensiteit en frequentie (om de 20 minuten). Ze putten me uit. Ik heb 2 vragen.
  • Is het te verwachten dat die opvliegers blijven of komt dit door de overgang van het ene medicijn naar het andere?
  • Is er voor mij nog een ander alternatief als ik niet weer terug wil naar Tamoxifen? Een ander middel met dezelfde effectiviteit als Arimidex?
(leeftijd: 46 jaar)
Print

Aantal keer bekeken (299)/Reacties (5)

Tags:

5 reacties op artikel "Alternatief voor Arimidex omwille van opvliegers?"

Prof. Dr. Rudy Van den Broecke

20/05/2002 0:00

Het enige alternatief dat nog rest is castratie doch ook dat zal gepaard gaan met opvliegers. Ofschoon niet beschouwd als een geldende therapie kan eventueel gedacht worden aan een ad back therapie met tibolone (Dat is een toediening van hormonen aan patiënten doe op hormonale wijze werden gecastreerd met de bedoeling de menopauzale klachten te drukken zonder de effecten van de catratie teniet te doen).


Dr. Roger Crombez

23/05/2002 0:00

In adjuvant hormonale therapie gebruikt men alleen Tamoxifen en Aromataseremmers (Arimidex, Femara, Aromasin ). Deze laatste medicatie wordt niet terugbetaald in adjuvante setting.


Margot, patiënte

23/05/2002 0:00

Ik gebruik nu 3 jaar Tamoxifen en heb vanwege de opvliegers en nog een aantal bijkomende klachten ernstig overwogen om te stoppen. Tot ik een tip kreeg om Seroxat (erbij) te gaan slikken. Dit is een anti-depressie middel en wonderwel functioneer ik weer prima.


Bertje, patiënte

12/07/2002 0:00

4 Jaar geleden werd ook bij mij alles hormonaal stilgelegd. Ik heb heel veel medicijnen uitgeprobeerd om die hevige opvliegers tegen te gaan. Sinds 1 jaar neem ik EFEXOR EXEL 75 ( ook een antidepressievum) en zijn mijn opvliegers verminderd in aantal, wat mijn levenskwaliteit erg verhoogde.


Tineke, patiënte

20/07/2002 0:00

Ik ben bij een klassieke homeopaat geweest. Zij heeft mij getest en druppels meegegeven. Niet alleen de opvliegers zijn beduidend minder maar ik ben ook veel minder moe.

.
.
.

Borstkanker

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 op 9 vrouwen krijgt in de loop van haar leven te maken met borstkanker. Vooral hormonale invloeden zijn van belang bij de eventuele ontwikkeling van borstkanker zoals het gebruik van de anticonceptiepil en het al dan niet geven van borstvoeding. Maar ook overgewicht en onvoldoende bewegen zijn belangrijke risicofactoren. Erfelijkheid speelt dan weer bij circa 5% van de vrouwen een rol. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen.

wie is Think-Pink?

Think-Pink is de nationale borstkankercampagne.

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing.

Via onze website, folders, persberichten, activiteiten, evenementen en doelgerichte acties gedurende het hele jaar, vraagt Think-Pink meer aandacht voor borstkanker in het algemeen en voor het belang van screeningsmammografie in het bijzonder.

Think-Pink steunen?

» In onze online shop kan u producten en leuke gadgets van onze bedrijvenpartners kopen. Een deel van deze opbrengst gaat steeds naar Think-Pink.

» Al eens aan gedacht om zelf eens een evenement te organiseren of om vrijwilliger te worden? enkele tips »

» U kan vzw Think-Pink en de strijd tegen borstkanker ook steunen door een bijdrage te storten op rekeningnummer 001-5758752-35 of maandelijks een kleine bijdrage leveren door middel van een bestendige opdracht. meer info »

» Schenkingen en legaten zijn uiteraard een grote hulp voor onze organisatie. Als u onze bewustmakingscampagne tegen borstkanker belangrijk vindt, kan u vzw Think-Pink in uw testament opnemen. Alle informatie vindt u op de website van testament »

nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte via onze Think-Pink nieuwsbrief. Schrijf u hieronder in:

.
.
.
. info@borstkanker.net  |  powered by duotix  |   |  Inloggen .
.